Voor leerlingen

Op Oefen.be vind je een heleboel interactieve oefeningen en educatieve video’s waarmee je de leerstof uit de klas inoefent of herhaalt. Je maakt de oefeningen zo vaak als je wil en kan de video’s altijd herbekijken.

Oefen.be is helemaal gratis. Je moet geen account aanmaken, want aanmelden is niet nodig. Zolang je over een computer, tablet of smartphone met internetverbinding beschikt, kan je altijd en overal aan de slag: thuis, in de klas, in de auto, bij je grootouders of beste vriend …

Wil je werken voor je favoriete vak of net oefenen op iets dat nog niet zo goed lukt? Dat kan allemaal, want op Oefen.be vind je online materiaal bij alle vakken uit de klas. De oefeningen en video’s maken leren leuk én helpen je om de leerstof uit de klas (nog) beter onder de knie te krijgen. Bovendien leer je zo zelfstandig werken.

Heb je thuis geen computer, tablet, smartphone of internet? Geen nood! Praat erover met je leerkracht. Die kan samen met jou een oplossing zoeken.

Voor ouders

Op Oefen.be vindt je kind interactieve oefeningen en educatieve video’s bij alle vakken uit de klas. Zo kan het de leerstof online inoefenen en herhalen.

Al het materiaal op Oefen.be is gratis en zo vaak je maar wil te gebruiken. Je moet daarvoor geen account aanmaken, want aanmelden is niet nodig om aan de slag te gaan.

Als ouder kan je via Oefen.be oefeningen en video’s selecteren, zodat je kind de leerstof (nog) beter onder de knie krijgt. Je hebt enkel een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding nodig.

De oefeningen en video’s die je op Oefen.be vindt, komen van KlasCement. Dat is een online platform waar leraren, andere onderwijsprofessionals en organisaties lesmateriaal delen. Voor het materiaal online komt, controleert een team van moderatoren of het inhoudelijk correct is. Ook zij zijn stuk voor stuk leerkracht. Je kan er dus op rekenen dat de oefeningen en video’s op Oefen.be geschikt zijn om je kind te laten oefenen of herhalen.

Voor leraren

Oefen.be bundelt de interactieve oefeningen en educatieve video’s die op KlasCement staan. Zo laat je je leerlingen makkelijk de leerstof uit de les inoefenen of herhalen én leer je hen zelfstandig werken.

Het materiaal op oefen.be is gratis te gebruiken. Leerlingen kunnen de oefeningen zo vaak maken als ze willen en de video’s onbeperkt herbekijken. Bovendien hebben ze geen account nodig, want je moet niet inloggen op Oefen.be. Wie over een computer, tablet of smartphone met internetverbinding beschikt, kan overal aan de slag met Oefen.be.

Heb je zelf leuke interactieve oefeningen of educatieve video’s gemaakt? Voeg ze toe op KlasCement. Wat je deelt, verschijnt ook op Oefen.be. Zo zet je je leerlingen in een vingerknip aan het werk met jouw digitale leermiddelen én help je collega’s aan kwalitatief lesmateriaal.