Gemengde werkwoordsoefening

Gatenvuloefening

Vul de gaten in en druk daarna op "Controleer antwoorden".
Facebook-actie loopt uit de hand: ravage in kledingwinkel

Gedrum, paniek en gehuil: de Facebook-actie van een kledingwinkel in Berlijn is zwaar uit de hand gelopen.

Het bizarre tafereel (voordoen) zich in de belangrijke winkelstraat Friedrichstrasse. De Weekday-boetiek (willen) van zijn 'vintage'-stock af en (bieden) alle spullen aan tegen een spotprijs, lees: tussen één en acht euro.
Het logische gevolg (zijn) dat -nog voor de opening om 13 uur- al vijfhonderd jongelingen (staan) te (dringen) . De meesten onder hen (zijn) tussen 14 en 17 jaar oud.
Toen de deuren uiteindelijk (opengaan) , (worden) de ruimte van 700 m² meteen (overspoelen) . De sfeer (raken) snel agressief: sommige tieners (kruipen) zelfs op de rekken en (stelen) de lampen van het plafond.

"Zaak (worden) (afbreken) "
De verkoopsters (verbergen) zich uit angst in de pashokjes. "De zaak (worden) gewoon (afbreken) ", aldus student Thomas. Uiteindelijk (achterlaten) de losgeslagen bende een ware ravage , met kledingstukken die overal op de grond (rondslingeren) .
"We (zijn) niet (voorbereiden) op zo'n mensenmassa en (verontschuldigen) ons gisteren voor de organisatorische chaos", aldus een winkelwoordvoerster. "We (zullen) in de toekomst onze acties nog steeds communiceren via Facebook, maar dan (zullen) we beter (voorbereiden) (zijn) ." Volgens de politie (raken) niemand ernstig gewond.