Het mannelijke geslachtsorgaan

Vul de juiste woorden in.
De is er niet alleen voor het plassen. Ook de zaadcellen komen via deze weg naar buiten. Die zaadcellen zijn bedoeld om met een eitje van de vrouw samen te smelten en zo een baby te verwekken.
Maar waar komt dat zaad nu eigenlijk vandaan? Binnenin de balzak zitten twee ‘kamertjes’ en in ieder daarvan zit een . Die zaadballen kun je van buitenaf goed voelen. Ze voelen aan als een soort kleine eitjes.
In de zaadballen wordt het zaad gemaakt. Vervolgens wordt het in de opgeslagen.
Vanuit de bijballen lopen de naar de . Daar wordt het dikke zaad verdund, zodat het gemakkelijker door de urinebuis naar buiten kan vloeien.
De plek waar de zaadleider en de urinebuis samenkomen, noem je de . Daar wordt het zaad nog meer verdund. De prostaat werkt als een soort ventiel en zorgt er voor dat de urine en het zaad niet bij elkaar komen. Er vloeit alleen dan zaad door de zaadleiders wanneer de penis stijf is. Wordt de penis dan nog meer geprikkeld dan kan er een of volgen. Bij een zaadlozing wordt de vloeistof vanuit de prostaat, door de urinebuis naar buiten gespoten. De melkwitte vloeistof die naar buitenkomt, noem je .