Een bewogen avond

Invuloefening spelling
Samenstellingen: los geschreven, aaneen of met een koppelteken?

Lees wat vóór elke opening tussen haakjes staat en combineer alle woorden in het open vak:
los van elkaar geschreven, aan elkaar geschreven of met een koppelteken ertussen.

Selecteer woorden tussen haakjes (twee keer klikken) en sleep ze naar het open vak om te combineren.
Zo hoef je niet elk woord opnieuw te typen en kan je veel sneller werken.

Klik op 'hint' om het volgende teken te krijgen als je het echt niet weet. Een hint kost je wel punten!

Gebruik 'controle' om na te kijken op fouten.
Op de (gala + avond) van de (christen + democratisch(e)) (minister + president) gaf de (50 + jarige) (dichter + zanger) een (opera + aria) ten beste.
Het was er een bont gezelschap: de (directeur + generaal) van het (kabinet + Balkenende) , de voormalige (luitenant + kolonel) van de (koningin + moeder) , de (sergeant + majoor) , de (secretaris + penningmeester) , de (manisch + depressieve) mevrouw (Staphylo + Cock) , kortom, iedereen die iets te betekenen had, was die avond aanwezig.
Onder de gasten bevond zich ook Pablo, de (Baskisch + nationalistisch(e)) (civiel + ingenieur) . Na het nuttigen van een coupe (vanille + ijs) met (soja + extract) had hij een geanimeerd gesprek met met een charmante (pianiste + componiste) over zijn recente passie: het verzamelen van (zee + egels) en (precisie + instrumenten) .
Even later walsten ze elegant door de feestzaal van het (pseudo + klassieke) (café + restaurant) . Ongelukkig genoeg haakte Pablo met zijn (gala + uniform) achter een (zeventiende + eeuws) ornament en viel.
Met een (linker + dijbeen + breuk) werd hij naar het (academisch + ziekenhuis) (Sint + Jozef) gebracht. Daar gingen ze hem opereren. In afwachting las hij in een (populair + wetenschappelijk) magazine een artikel over (anti + stoffen) tegen kanker, geschreven door een beroemd (klinisch + bioloog) .
Het laatste waar hij aan dacht voor hij verdoofd werd, was het onnoemelijke voordeel van (tweede + kans + onderwijs) .