Bekijk hier de interactieve videoles over cybersecurity

De interactieve video over cybersecurity is bestemd voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Zij kunnen deze les individueel en op een moment naar keuze volgen. Journalist Tim Verheyden neemt de leerlingen op sleeptouw om hen op een interactieve manier te informeren over hun digitale veiligheid. 

Deze interactieve videoles is het individuele leertraject van de EDUbox Cybersecurity: Digitale bescherming als goede gewoonte.

Waarover gaat deze EDUbox?

VRT NWS-journalist Tim Verheyden treedt uitzonderlijk op als leerkracht van dienst. In deze videoles gaat hij in interactie met jongeren en neemt hun digitale voetafdruk onder de loep. Ze komen te weten wat voor gevaar ze online lopen en welke soorten hacks er allemaal bestaan. 

Deze videoles wil de leerlingen bewust laten worden van hun digitale gewoontes. Ze ontdekken het verschil tussen cybercriminaliteit en ethisch hacken en krijgen een introductie in de trucendoos van hackers. Nadien kruipen ze zelf in de huid van een ethische hacker in een speciaal voor deze EDUbox ontwikkelde tool. Door te leren denken als een hacker verhogen de leerlingen hun eigen digitale veiligheid. Aan het einde krijgen ze nog enkele tips om zich online te beschermen.

Voor wie?

Dit lesmateriaal is geschikt voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Het is een ideale vorm om nieuwe leerstof aan te bieden, thuis of in de klas. Deze interactieve videoles helpt bij het behandelen van eindtermen binnen verschillende sleutelcompetenties.

De handleiding voor leerkrachten van de EDUbox Cybersecurity kan je terugvinden op de Medium-pagina van EDUbox.

Partners

De EDUbox Cybersecurity zit boordevol expertise. Hij is tot stand gekomen door een samenwerking van VRT met B-Bico, Brightlab, Centrum voor Cybersecurity, Cyber Security Coalition, Digital for Youth, DNS Belgium, de Europese Unie, Imec en Mediawijs.

De simulator werd ontwikkeld door Treecompany, een innovatiebureau dat via online tools mensen wil informeren over en betrekken bij maatschappelijke thema's.

Meest gelezen